Landstinget Sörmlands logotyp

Undermeny

Vårdcentralen City

- Eskilstunas närmaste vårdcentral

Med engagerad och professionell personal vill vi på Vårdcentralen City ge dig bästa kvalitet vid varje besök. Vi erbjuder trygghet med en fast vårdkontakt för alla åldrar och behov.

För alla

Enligt vårdgarantin får 97 % av alla nybesök tid till läkare inom sju dagar.
Talar du inte svenska ordnar vi alltid tolk till ditt besök.
Till provtagningen behöver du inte beställa tid.

För dig med återkommande vårdbehov

Du erbjuds en fast vårdkontakt i ett team  med personal som har olika yrkeskompetens (läkare, distriktssköterska, sjukgymnast med fler). Sjuksköterskorna/distriktssköterskorna i teamet har uppdraget att vara  samordningssköterskor för multisjuka och äldre. I det uppdraget ingår att vara en fast och trygg kontakt för dig som har många möten med vård och omsorg. Vi har basteam, specialistteam och rehabiliteringsteam.

För barnen

Vårdcentralen har en heltidsanställd barnläkare. Har ditt barn återkommande vårdbehov, får barnet en fast vårdkontakt i vårt barnteam.
Här finns en stor barnavårdscentral och en familjecentral  i nyrenoverade, fräscha, lättillgängliga lokaler på bottenplanet.

För hälsan

Vi erbjuder hjälp för dig som vill påverka din hälsa genom att ändra livsstilsvanor. Kontakta oss gärna om du vill ha rådgivning. Vi arbetar med motiverande samtal, både enskilt och i grupp, där vi stödjer dig i ditt arbete att göra en livsstilsförändring.

Aktuellt

 Byggstök på vårdcentralen City.

Vi bygger en ännu bättre vårdcentral! Vi ber om ursäkt för röran och eventuella byggljud under ombyggnationen. Beräknas klart nov/dec 2014. Tack för ditt tålamod!

Vad söker du?

  • Till höger på denna sida hittar du våra kontaktuppgifter och självservice-tjänster. I självservicen ingår bland annat receptförnyelse.
  • Söker du information om en särskild mottagning i vårt vårdutbud eller annan patientinformation har vi samlat det viktigaste till vänster.
  • Vill du lista dig hos oss fyller du bara i Hälsovalsblanketten som du kan lämna i reception eller posta till Hälsoval, adressen dit hittar du på blanketten.

1177 vårdguidenSjukvårdsrådgivning dygnet runt

Du vet väl att du kan ringa 1177 dygnet runt för sjukvårdsrådgivning av en distriktssköterska? De har också en hemsida med råd och information om allt från förkylning till allvarligare sjukdomar och andra ämnen som berör din hälsa.

Mina vårdkontakterFörnya recept och andra tjänster i "Mina vårdkontakter"

Våra tidigare e-tjänster har ersatts med "Mina vårdkontakter", självservice-tjänster som vi erbjuder för att underlätta för dig. Till höger hittar du länkar med all information du behöver för att skaffa ett konto och komma igång.

Sörmlands hälsoprogramSörmlands hälsoprogram

 Fyller du 40, 50 eller 60 år under 2014 och har fått en inbjudan till Sörmlands hälsoprogram? Det är en satsning som landstinget gör för att förebygga några av våra största folksjukdomar.

Diplomerad Hälsocentral vårdcentralen CityDiplomerad hälsocentral

Dina levnadsvanor har stor betydelse för din hälsa. Vi är en diplomerad hälsocentral. Vi kan ge dig råd och ett bra stöd om du vill förbättra dina levnadsvanor. Fråga oss om fysisk aktivitet, matvanor, tobak, alkohol och psykisk hälsa.
 

HBT-certifierad vårdcentralLäs mer om vårt HBT-certifikat

Vi är hbt-certifierade, (hbt = homo- bi- och transpersoner). Det innebär ett synliggörande av att en organisation arbetar strategiskt i syfte att erbjuda en god arbetsmiljö för anställda och ett respektfullt bemötande av patienter/klienter/ brukare utifrån ett hbt-perspektiv. 

Äldre och yngre kvinnaSamordningssköterska för multisjuka och äldre

På vårdcentralen har vi en fast och trygg kontakt för dig som har många möten med vård och omsorg, en samordningssköterska för multisjuka och äldre.

Landstingskatalog 2014

Landstingskatalogen

Katalogen med kontaktuppgifter och patientinformation delades ut till alla hushåll februari 2014. Här kan du ta del av Landstingskatalogen digitalt (PDF).

 

 

Siluetter av människor