Landstinget Sörmlands logotyp

Undermeny

Psykiatriska mottagningen Eskilstuna

Psykiarisk mottagning Nord


Välkommen till Psykiatrisk mottagning Eskilstuna!

Psykiatrisk mottagning Eskilstuna är en öppenvårdsenhet inom Psykiatriska kliniken Mälarsjukhuset, och tillhör specialistpsykiatrin. På mottagningen erbjuds olika typer av utredningar och behandlingar till vuxna med svårare psykiatriska problem.

Har du psykiatriska problem ska du i första hand kontakta din vårdcentral. Om vårdcentralen och du anser att du behöver komma till mottagningen kan de skicka en remiss hit. Är du inte listad på någon Vårdcentral eller hos annan läkare kan du även själv kontakta våra sjuksköterskor i rådgivningstelefonen som har telefonnummer 016-104162.

Aktuell patientinformation

För närvarande är det svårt att nå oss via telefonen. Det är många som ringer och inte kommer fram, fastän vi försöker ta så många samtal som möjligt. För att underlätta för patienter som behöver komma i kontakt med oss för receptförnyelse har vi
- satt en brevlåda i väntrummet på plan 2. Där finns också receptförnyelseblanketter som du kan fylla i och lägga i lådan. Vi tömmer lådan dagligen. Du får besked om dina mediciner på ditt apotek.
- Du som använder dig av webben kan förnya dina recept på 1177.se. Du behöver tillgång till Bank-ID.

Vi vill också informera om att vi har väntetider till psykologisk behandling. Under hösten påbörjar vi att ge gruppbehandlingar för att kunna erbjuda fler personer behandling.

HBTQ

Vi är Hbtq certifierade (Homo-, Bi-, Transsexuell samt Queer)
Det innebär att vi arbetar strategiskt för ett respektfullt och inkluderande bemötande av patienter och personal utifrån hbtq-perspektivet där människor oavsett sexuell läggning eller könsidentitet ska få ett likvärdigt bemötande och erbjudas likvärdig vård. 

Har du frågor? Välkommen att kontakta oss!

 
 


 

 

Kontakt

Telefon: 016-10 41 62Telefontider: mån-tors 07:30-15:30
fre 07:30-11:30
Öppettider: mån-fre 08:00-12:00
mån-fre 13:00-16:00
Besöksadress: Rademachergatan 38Hitta till ossPostadress: 631 88 EskilstunaFax: 016-14 88 54
EnhetschefTeresa LaurénEnhetschef, Psykiatriska mottagingen Eskilstuna, Teresa LaurénTelefon arbete: 016-10 41 62E-post