Landstinget Sörmlands logotyp

Kulturting 5 - 6 mars 2014 i Eskilstuna

Kulturtinget är en kreativ mötesplats för politiker, tjänstemän och andra kulturintresserade. Det arrangeras av landstingen i Örebro län, Västmanland och Sörmland i samarbete med Eskilstuna kommun. I år tas tre övergripande frågeställningar upp: Vad har Kultursamverkansmodellen gett för effekter och hur ser det ut framöver? Vad kan vi göra för att fler ska få möjlighet att delta i och uppleva kultur? Vad innebär det för olika kulturområden att samhället blir allt mer digitaliserat?

Konserter våren 2014

Jaerv

I vår har vi mycket att bjuda på. Många olika typer av konserter och genrer. Vi får bland annat se och framförallt höra Gustaf & Django, Aire de Vida, Jaerv, Ulrika Bodén Band, Carion och Amedeo & Belinda.

Läs mer om varje konsert via denna länk http://scenkonstsormland.se/Musik/Konserter-Varen-2014/ . Det är respektive spelställe som tillhandahåller information om biljettförfaranden.

Läs mer!

Den goda människan i Sezuan

sezuan liten

Missade du Scenkonst Sörmlands föreställning i höstas? Nu har du chansen att se den i Västmanland. Föreställningen har nypremiär i Västerås den 9 januari. Sen spelas den hela våren i Västmanland.

Föreställningen är ett stort samarbete mellan Scenkonst Sörmland och Västmanlands Teater.

Med musik och fantasteri, poesi och dramatik berättar vi historien om det svåraste som finns: att vara en god människa. På scen medverkar sju skådespelare och fyra musiker. Det blir nyskriven musik av Catharina Backman och för regi står Henrik Dahl.

Läs mer!

Litterära cafeer i Sörmland

Litterära cafeer i Sörmland

Möt din favoritförfattare! Den 3 september startade den sjuttonde säsongen av serien Litterära cafeer i Sörmland då Therése Söderlind besökte Eskilstuna bibliotek. Den här säsongen är det tio författare som gästar de sörmländska biblioteken och Nyköpings folkhögskola. Några besöker många platser, andra några få.

Läs mer här!

Kulturstipendiater 2013

Kulturstipendiaterna har tagit mot sina stipendier den 7 november.

Läs mer om kulturstipendiaterna 2013

Sörmlands regionala kulturplan

Kulturplan

Landstingsfullmäktige har nyligen beslutat om komplettering av kulturplanen avseende 2014 års arbete.

Läs mer här!

Kontakt

Telefon: 0155-24 50 00Besöksadress: Östra Trädgårdsgatan 2Hitta till ossPostadress: Box 314
611 26 NYKÖPING
Fax: 0155-28 55 42E-post
FörvaltningschefMikael PaloFörvaltningschef för Kultur & Utbildning Sörmland, Mikael PaloTelefon arbete: 0155-24 57 84E-post