Landstinget Sörmlands logotyp

Undermeny

Länsbibliotek Sörmland

Alla i Sörmland ska ha likvärdig tillgång till litteratur, information och biblioteksverksamhet. Länsbibliotek Sörmland driver regional biblioteksverksamhet och producerar taltidningar.

Porträttbild av Lotta Åstrand

Välkommen Lotta!

Ny verksamhetschef för Länssbibliotek Sörmland från och med första april är Lotta Åstrand. Lotta har de senaste femton åren arbetat som chef och ledare i olika roller på Karolinska Institutets universitetsbibliotek. Hon har stor erfarenhet av förändringsledning och har i samarbete med Kungliga biblioteket genomfört en fallstudie om framgångsfaktorer för lyckad förändring vid fem svenska bibliotek.

Lotta ser fram emot att få använda sina erfarenheter från forskningsbiblioteksvärlden och arbeta med strategiska biblioteksfrågor i en för henne ny region och i ett nytt sammanhang.
- På Karolinska Institutets universitetsbibliotek arbetar vi metodiskt och nytänkande med verksamhetsutveckling. Det och min ledarerfarenhet hoppas jag kunna bidra med i min nya roll på länsbiblioteket. Jag är jätteglad att få den här chansen och längtar nu mest efter att få träffa mina nya kollegor på länsbiblioteket och på biblioteken runt om i Sörmland, säger Lotta Åstrand.

– Det är en viktig uppgift att leda länsbibliotekets verksamhet. Fokus ligger i att stödja biblioteksutveckling, bibliotekens roll i samhället och att arbeta med satsningar för att stärka medborgares tillgång till information, kunskap, litteratur samt att värna biblioteken som mötesplatser och demokratiska centrum. Till detta arbete ser vi att vi knutit en erfaren ledare och chef med ett tydligt fokus i sitt arbetssätt, säger Mikael Palo, verksamhetsområdeschef på kultur och utbildning.

Lotta börjar sin tjänst den 1 april.

Lyssna på en intervju med Lotta i SR P4 Sörmland
(intervjun startar några minuter in i programmet)

Vi har flyttat

Länsbibliotek Sörmland har flyttat till nya lokaler. Ny besöksadress: Rademachergatan 16 i Eskilstuna.

Ny postadress: Länsbibliotek Sörmland, Box 648, 631 08 Eskilstuna 

Regional biblioteksverksamhet

Länsbibliotek Sörmland arbetar för att främja samverkan och biblioteksutveckling i Sörmland samt vara ett led mellan den nationella och lokala biblioteksnivån.

Vi arrangerar inspirationsdagar, seminarier, arbetsmöten, studieresor och nätverksträffar.
Aktuella datum

Sörmlands taltidning

Länsbibliotek Sörmland producerar Sörmlands taltidning och Lättläst Sörmland.

Kontakta oss

Ta gärna kontakt med oss om du har frågor eller synpunkter.
Kontaktuppgifter

Kontakt

E-post
InformatörMaria NorkvistTelefon arbete: 016-16 69 08E-post

Tidningen Lättläst Sörmland

Lättläst Sörmland

Sörmlands taltidning

Genväg till Taltidning

Biblioteksrummet.se

Bild från sajten Biblioteksrummet.se

Länsbiblioteket på Facebook

Länk till Länsbibliotek Sörmlands Facebooksida.

Följ oss på twitter!

Banners

Dela & Lär

Länk till Dela & Lär bloggen