Landstinget Sörmlands logotyp

Kalender

Mina intyg – läkarintyg via Mina vårdkontakter

Mina intyg ikon

Nu har du tillgång till dina läkarintyg för sjukskrivning via en ny webbtjänst – Mina intyg. Där kan du snabbt, enkelt och säkert hantera dina läkarintyg. All information är skyddad enligt vårdens krav på säkerhet och sekretess.

Klicka här för att se en informationsfilm

Hitta rätt i vården

Visuell identitet

Vad gör du om du blir sjuk, skadar dig eller vill fråga om din hälsa? Ibland kan det vara svårt att veta vart man ska vända sig för att få rätt hjälp i rätt situation.

Klicka här så guidar vi dig

Direktpåverka med e-förslag

E-förslag (Ung kvinna som håller i ett @-tecken)

Har du en fundering eller förslag på något som Landstinget Sörmland ansvarar för? Något som kan förbättras eller förändras? Alla sörmlänningar kan numera påverka genom att lämna ett medborgarförslag direkt via webben.

Läs mer och lämna ett e-förslag

Hur går det för den sörmländska vården?

Bildpuff för 2011 års kvalitetsbokslut

Nu går det att ta del av 2013 års kvalitetsbokslut för hälso- och sjukvårdsförvaltningen. I boksluten finns det bland annat information om medicinska resultat, förbättringsarbeten under året och kommande satsningar.

Ta del av kvalitetsboksluten

En vård av möjligheter

En vård av möjligheter

Du som är folkbokförd i Sörmland har goda möjligheter att själv välja vård – såväl inom länet som hos andra landsting. Du kan exempelvis söka öppen hälso- och sjukvård i hela landet utan remiss, förutsatt att det är en vårdgivare som är landstingsfinansierad.

Läs mer om dina valmöjligheter

Mina vårdkontakter – förbättrad självservice på dina villkor

MVK:s logotyp

Med e-tjänsten Mina vårdkontakter kan du snabbt, enkelt och säkert komma i kontakt med vården när det passar dig. Tjänsten kan exempelvis hjälpa dig att förnya recept, av- och omboka besökstid eller förnya hjälpmedel.

Läs mer om Mina vårdkontakter och hur du kommer igång

Sveriges friskaste län 2025

Kampanjbild för Framtidens hälsa och sjukvård

Hälso- och sjukvården står inför stora utmaningar. Framtidens hälso- och sjukvård handlar om att arbeta mot ett gemensamt mål. Och nu är målet satt: Sörmland ska bli Sveriges friskaste län 2025.

Läs mer om landstingets nya mål och utvecklingsområden