Landstinget Sörmlands logotyp

Upptäck symtomen för stroke – larma i tid och rädda liv!

Puffbild för Strokekampanjen

Stroke är den främsta anledningen till handikapp och den tredje vanligaste dödsorsaken i Sverige. Genom att känna till dess symptom, är du mer förberedd om det skulle hända någon i din närhet. Snabba insatser ökar möjligheten att rädda liv.

Läs mer och gör AKUT-testet

Ta hand om dig i influensatider

Influensa puff

Influensavaccination rekommenderas och är gratis för dig som är 65 år eller äldre, har en kronisk hjärt- eller lungsjukdom samt vissa kroniska sjukdomar, eller är gravid. Du kan vända dig till din vårdcentral för att bli vaccinerad.

Läs mer och se drop in-tider på 1177 Vårdguiden

Testa dina kunskaper om HIV

Röda bandet

Kunskapsnivån om HIV är ganska låg och det finns tyvärr många myter och felaktigheter kopplade till sjukdomen. Vi behöver tillsammans motverka mytbildning, fördomar och rädsla. Hur ser dina egna kunskaper ut?

Gör vårt quiz här

Mina intyg – läkarintyg via Mina vårdkontakter

Mina intyg ikon

Nu har du tillgång till dina läkarintyg för sjukskrivning via en ny webbtjänst – Mina intyg. Där kan du snabbt, enkelt och säkert hantera dina läkarintyg. All information är skyddad enligt vårdens krav på säkerhet och sekretess.

Klicka här för att se en informationsfilm

Hitta rätt i vården

Visuell identitet

Vad gör du om du blir sjuk, skadar dig eller vill fråga om din hälsa? Ibland kan det vara svårt att veta vart man ska vända sig för att få rätt hjälp i rätt situation.

Klicka här så guidar vi dig

Direktpåverka med e-förslag

E-förslag (Ung kvinna som håller i ett @-tecken)

Har du en fundering eller förslag på något som Landstinget Sörmland ansvarar för? Något som kan förbättras eller förändras? Alla sörmlänningar kan numera påverka genom att lämna ett medborgarförslag direkt via webben.

Läs mer och lämna ett e-förslag

Mina vårdkontakter – förbättrad självservice på dina villkor

MVK:s logotyp

Med e-tjänsten Mina vårdkontakter kan du snabbt, enkelt och säkert komma i kontakt med vården när det passar dig. Tjänsten kan exempelvis hjälpa dig att förnya recept, av- och omboka besökstid eller förnya hjälpmedel.

Läs mer om Mina vårdkontakter och hur du kommer igång

Sveriges friskaste län 2025

Kampanjbild för Framtidens hälsa och sjukvård

Hälso- och sjukvården står inför stora utmaningar. Framtidens hälso- och sjukvård handlar om att arbeta mot ett gemensamt mål. Och nu är målet satt: Sörmland ska bli Sveriges friskaste län 2025.

Läs mer om landstingets nya mål och utvecklingsområden