Landstinget Sörmlands logotyp

Hitta rätt i vården

Visuell identitet

Vad gör du om du blir sjuk, skadar dig eller vill fråga om din hälsa? Ibland kan det vara svårt att veta vart man ska vända sig för att få rätt hjälp i rätt situation.

Klicka här så guidar vi dig

Vi sätter barnen först

märke barnen först

I Landstinget Sörmland ser vi till barnens bästa. Barnrättsfrågor har länge varit prioriterade hos våra medarbetare, politiker och verksamheter. Vi jobbar framgångrikt och med bredd utifrån vår egen modell för att barn och unga ska känna sig trygga och vara delaktiga i mötet med oss.

Läs mer om vårt arbete med barn och unga

Vaccinera dig mot TBE

TBE puff

Med sol och värme kommer tyvärr också småkryp, som fästingar. TBE är en virussjukdom som sprids av fästingbett och kan förebyggas med ett vaccin. Under våren har vårdcentralerna särskilda drop-in-tider.

Läs mer och se drop in-tider på 1177 Vårdguiden

Direktpåverka med e-förslag

E-förslag (Ung kvinna som håller i ett @-tecken)

Har du en fundering eller förslag på något som Landstinget Sörmland ansvarar för? Något som kan förbättras eller förändras? Alla sörmlänningar kan numera påverka genom att lämna ett medborgarförslag direkt via webben.

Läs mer och lämna ett e-förslag

Upptäck symtomen för stroke – larma i tid och rädda liv!

Puffbild för Strokekampanjen

Stroke är den främsta anledningen till handikapp och den tredje vanligaste dödsorsaken i Sverige. Genom att känna till dess symptom, är du mer förberedd om det skulle hända någon i din närhet. Snabba insatser ökar möjligheten att rädda liv.

Läs mer och gör AKUT-testet