Landstinget Sörmlands logotyp

Pågående och planerade byggprojekt – så påverkas du

Vi bygger Sörmlands sjukhus för framtidens vård

Ska du besöka något av våra sjukhus? Då råder vi dig att ta en titt på informationssidorna om våra byggprojekt, så att du vet vad gäller i samband med ditt besök.

Med start i januari 2014 och ett antal år framöver kommer vi att genomföra ett stort antal byggprojekt i och i anslutning till länets sjukhus. Just nu ligger fokus på Nyköpings lasarett. Där inleds 20 januari arbetet med att riva och ge plats för en ny huvudentré. Rivningsarbetet beräknas bli klart under våren 2014.

Läs mer om våra aktuella byggprojekt

Vaccinera dig mot TBE

TBE puff

Sörmland är ett av de län i Sverige med förhöjd risk att smittas av TBE. Därför rekommenderas vaccination för dig som är fast boende, sommarboende eller vistas i skog och mark i områden med många rapporterade fall av TBE.

Läs mer och se drop in-tider på 1177 Vårdguiden

Sörmlands hälsoprogram – för ett friskare län

Profilbild Sörmlands hälsoprogram

Nu sätter vi i gång med Sörmlands hälsoprogram – en satsning för att förebygga några av våra största folksjukdomar och för att stärka folkhälsan. Du som under 2014 fyller 40, 50 eller 60 år kommer att få hem ett kostnadsfritt erbjudnande i din brevlåda från oss.

Läs mer om satsningen och vad som ingår

Direktpåverka med e-förslag

E-förslag (Ung kvinna som håller i ett @-tecken)

Har du en fundering eller förslag på något som Landstinget Sörmland ansvarar för? Något som kan förbättras eller förändras? Alla sörmlänningar kan numera påverka genom att lämna ett medborgarförslag direkt via webben.

Läs mer och lämna ett e-förslag

Jobb hos oss i sommar

Jobba hos oss

Vill du ha ett viktigt sommarjobb som erbjuder utmaningar? Vill du uppleva en arbetsplats med gemenskap och kvalitet? Då ska du söka dig till Landstinget Sörmland – vi behöver dig och din kompetens! Denna sommar söker vi bland annat sjuksköterskor, specialistsjuksköterskor och medicinska sekreterare.

Hitta och sök sommarjobb hos oss

Mina vårdkontakter – förbättrad självservice på dina villkor

MVK:s logotyp

Med e-tjänsten Mina vårdkontakter kan du snabbt, enkelt och säkert komma i kontakt med vården när det passar dig. Tjänsten kan exempelvis hjälpa dig att förnya recept, av- och omboka besökstid eller förnya hjälpmedel.

Läs mer om Mina vårdkontakter och hur du kommer igång

Sveriges friskaste län 2025

Kampanjbild för Framtidens hälsa och sjukvård

Hälso- och sjukvården står inför stora utmaningar. Framtidens hälso- och sjukvård handlar om att arbeta mot ett gemensamt mål. Och nu är målet satt: Sörmland ska bli Sveriges friskaste län 2025.

Läs mer om landstingets nya mål och utvecklingsområden