Landstinget Sörmlands logotyp

Nyheter

Här hittar du nyheter inom Landstinget Sörmland.

 • 2017-04-27

  Klart med ny HR-direktör i Landstinget Sörmland

  Kajsa Fisk heter Landstinget Sörmlands nya HR-direktör. Hon kommer närmast från Huddinge kommun där hon arbetat som personalchef och tidigare Trosa kommun där hon var vård- och omsorgschef. Arbetet i landstinget börjar till sommaren.

 • 2017-04-26

  Antibiotikakampanjen över, vårdcentralen Ekensberg har öppet som vanligt

  Ekensbergs vårdcentral i Nyköping har de senaste dagarna varit fullt fokuserade på att ge antibiotika till personer med anledning av den hjärnhinneinflammation som drabbat två barn på en skola och förskola i Nyköping, 600 doser har getts. Nu är dock den ordinarie verksamheten på vårdcentralen i gång som vanligt.

 • 2017-04-26

  Hjärtsjuksköterska prisas för utvecklingsarbete av distanskontroll

  Lotta Altis, sjuksköterska på Hia på Mälarsjukhuset har fått Mona Schlyters kliniska pris. Det får hon för sitt arbete med att införa distansmonitorering av hjärtpatienter.

 • 2017-04-25

  Stora historiepriset 2017 till Ronny Ambjörnsson

  Stora historiepriset, Sveriges största historiepris, går 2017 till Ronny Ambjörnsson, professor emeritus i idéhistoria. Ronny Ambjörnsson är förutom idéhistoriker också författare och skribent. Hans breda bokproduktion omfattar flera litterära genrer biografi, historia, filosofi, barnböcker och dramatik. Flera av hans böcker är översatta till andra språk.

 • 2017-04-25

  Forskning hålls alltid högt av vinnarkliniken

  Anestesikliniken på Mälarsjukhuset/Kullbergska är årets vinnare av FoU:s forskningspris. En klinik som under lång tid prioriterat och uppmuntrat forskning.

 • 2017-04-23

  Två fall av bakterieorsakad hjärnhinneinflammation i Nyköping

  Två barn har drabbats av bakterieorsakad hjärnhinneinflammation i Nyköping varav en flicka har avlidit på grund av sjukdomen. Denna hjärnhinneinflammation, även kallad meningokockinfektion, är mycket ovanlig. I Sverige insjuknar färre än hundra personer årligen.

 • 2017-04-21

  Högstadieelever nästa fokus i arbetet mot självmord

  Antalet självmord i åldersgruppen 15-24 sjunker inte längre. För att lära sig bemästra svåra livssituationer och lära sig känna igen signaler både hos sig själva och hos kompisarna när något inte står rätt till riktar Landstinget Sörmland nu en satsning till högstadieelever.

 • 2017-04-18

  Årsredovisningen för 2016 antagen

  Efter timmar av debatterande där de politiska företrädarna i landstingsfullmäktige gav sin syn på året som gått antogs i dag, 18/4, årsredovisningen för 2016 i Landstinget Sörmland.

 • 2017-04-11

  Nu ändrar vi vårt arbetssätt

  Hälsosamma scheman, schemalagd tid för utvecklingsarbete och att obekväm arbetstid ger mer tillbaks i återhämtning. Det är en del av vad som ingår när hälso- och sjukvården nu testar att förändra sitt arbetssätt och göra det mer anpassat till patientens behov.

 • 2017-04-10

  Flaggor på halv stång och tyst minut

  I dag, måndag 10/4, kommer flaggor vid landstingets olika fastigheter att halas på halv stång. Flaggorna halas klockan 12.00 då det också hålls en tyst minut.

Föregående1234
(34 Nyheter)