Landstinget Sörmlands logotyp

Undermeny

Välkommen till Sjukhusbiblioteken i Sörmland!

 

Bibliotekschefen för Sjukhusbiblioteken

Bibliotekschef Kristina Smedeby kommer att vara tjänstledig för ett annat uppdrag inom Landstinget Sörmland från och med den 3 september 2018. Under tiden Kristina Smedeby är tjänstledig är Christina Larsson tillförordnad bibliotekschef.

Ändringar i öppettider

Ordinarie öppettider hittar du här

Sjukhusbiblioteket Nyköpings lasarett

tisdag 18 september öppet 10-14:30

Kullbergska sjukhusbiblioteket

har flyttat till nya lokaler; följ skyltning mot konferensrum 7

Ändrade öppettider i september

 

måndag 10-12, 13-15
tisdag 10-12, 13-15
onsdag Stängt
torsdag 10-12, 13-15
fredag 10-12

Fredag 5/10  Stängt


ALLA BIBLIOTEK HAR STÄNGT på grund av byte av bibliotekssystem

måndagen och tisdagen 8-9 oktober

Bibliotek och bibliotekskatalog är stängda. Läs mer om bytet av bibliotekssystem här nedan.

Vi byter bibliotekssystem

Sjukhusbiblioteken i Sörmland byter bibliotekssystem eftersom leverantören av det nuvarande systemet slutar att utveckla och drifta det.

Ny bibliotekskatalog och självutlån

Med vårt nya bibliotekssystem kommer en ny bibliotekskatalog för att söka, låna om och reservera böcker och andra medier. Vi ser även fram emot att kunna erbjuda självutlån.

Längre lånetider och reservationsstopp

Redan den 31 augusti börjar vi arbeta för att underlätta systembytet. Vissa lånetider kommer till exempel att bli längre. Mellan den 4 och 9 oktober kan inga reservationer göras.

Bibliotek och bibliotekssystem stängda 8 – 9 oktober

Bytet av bibliotekssystem sker den 8 och 9 oktober. Biblioteken kommer att vara stängda och det kommer inte att vara möjligt att låna eller hämta reservationer under systembytet. Bibliotekskatalogen Kiron kommer inte heller att vara tillgänglig, vilket innebär att det inte är möjligt att låna om eller ansöka om nytt bibliotekskort mellan den 8 och 9 oktober.

Artiklar och databaser är tillgängliga som vanligt

Under bytet av bibliotekssystem kommer du åt Sjukhusbibliotekens elektroniska resurser, som artiklar och databaser, som vanligt. Om du har frågor når du oss på sjukhusbi...@dll.se.

Viktiga datum under systembytet:

31 aug– Långlån på viss media
4–9 okt  Reservationsstopp
8–9 okt  STÄNGT bibliotek och bibliotekskatalog
10 okt    Nytt bibliotekssystem med ny bibliotekskatalog och självutlån

Sjukhusbiblioteken i Sörmland

Du hittar oss på Mälarsjukhuset i Eskilstuna, Nyköpings lasarett, Kullbergska sjukhuset och Regionsjukhuset Karsudden i Katrineholm.  

Landstingsanställda kan låna böcker och övrigt material, använda databaser, läsa e-tidskrifter och få hjälp av bibliotekarierna med informationssökning.

Patienter och anhöriga kan låna till exempel böcker, ljudböcker och tidskrifter. I biblioteken finns datorer och bibliotekarierna kan hjälpa till med att ta fram böcker och annat material om olika sjukdomar.

Studenter inom ämnen relaterade till hälso- och sjukvård är välkomna att besöka biblioteken för att låna kurslitteratur. 

Biblioteken fungerar också som rumsliga oaser, för en paus i arbetsdagen, annan plats än avdelningen eller lugn miljö att studera i. 

e-Sök

Sök bland Sörmlands fulltextmaterial
Skriv dina sökord på engelska
OBS! Ej sökning i bibliotekskatalogen

e-sök

Facebook

facebook