Landstinget Sörmlands logotyp

Undermeny

Barn- och ungdomspsykiatriska kliniken i Sörmland (BUP)

BUP tar emot barn och ungdomar i åldern 0-17  år. Vi finns på tre orter i Sörmland: Eskilstuna, Nyköping och Katrineholm.

Vårt uppdrag är att erbjuda specialiserad psykiatrisk behandling till barn och unga. Till oss kommer barn och ungdomar med olika svårigheter, det kan handla om att känna sig nedstämd, ha mycket ångest/oro eller att barnet eller ungdomen skadar sig själv. En del barn och unga kan ha stora svårigheter att koncentrera sig eller ha svårt fungera tillsammans med andra i förskolan, skolan eller i familjen. Om barnet, ungdomen eller familjen varit med om något skrämmande som påverkar dem så mycket att de har svårt att klara av vardagen, är de välkomna hit till oss. Vi möter er på vår mottagning för att bedöma på vilket sätt vi bäst kan hjälpa er.


Rådgivning och akuta ärenden.

På vardagar handläggs akuta ärenden på BUP av våra kris- och konsultationsteam på respektive ort. Kvälls-  och nattetid, och under helger handläggs akuta ärenden av vuxenpsykiatriska klinikerna i länet.

Rådgivning och nyanmälan av ärenden handläggs dagtid på de olika mottagningarna.
Om det är nått du vill fråga om svårigheter och problem
Klicka här

Den här filmen är utformad av BUP i Stockholms läns landsting. Här kan du som barn och tonåring se hur det kan se ut på en BUP mottagning. Vilka jobbar där? Måste man prata om man inte vill? Alex besöker en mottagning för att ta reda på svaren.

 

 

Kontakt

Telefon: 010-492 58 28Telefontider: mån-tors 08:00-16:00
fre 08:00-15:00
Telefon reception: 0155-24 50 00Besöksadress: Kullbergska sjukhuset, vid huvudentrén gå till vänster, förbi glasdörren, in i trapphuset, ta hissen till plan 7Hitta till ossPostadress: Nyköpings lasarett
611 85 Nyköping
Fax: 0155-24 56 03
VerksamhetschefCarina RaniusTelefon arbete: 010-492 58 28
Banner 1177 Vårdguidens e-tjänster

Med hjälp av Mina vårdkontakter kan du bland annat:
• Förnya recept
• Se mina bokade tider