Landstinget Sörmlands logotyp

Undermeny

Dags för dag med barnets rättigheter i fokus

2013-05-22

Barns rättigheter i vården kommande år, utdelning av barnrättspris och starka berättelser om barn som klarat sig bra trots dåliga odds från början. Allt detta blir det på onsdag 22/5 i Eskilstuna när Landstinget Sörmlands barnrättspiloter träffas.

– Vi har under snart femton år legat i framkant i arbetet med att omsätta FN:s konvention om barnets rättigheter till vardagsnära strategier och arbetsätt. Med vår nya riktlinje, handlingsplan och våra piloters arbete i verksamheterna fortsätter vi att arbeta för att behålla vår plats som ledande i arbetet med barnets rättigheter i en offentlig organisation, säger Monica Gustafsson-Wallin, strateg för barnrättsfrågor i Landstinget Sörmland.

På onsdag samlas landstingets barnrättpiloter för att bland annat lära sig mer om hur arbetet med barns rättigheter fram till 2017 kommer fungera. Under dagen delas också landstingets barnrättspris ut, ett årligt pris som syftar till att uppmärksamma och stimulera verksamheternas arbete för barnets rättigheter. Summan är på 15 000 kronor och delas i år på två. Priset delas ut av landstingsfullmäktiges ordförande Christer Kax Sundberg (FP).

Under dagen blir det också föreläsning av föreningen Maskrosbarn på temat att bli sedd och stark mot alla odds.

Inspirationsdag för landstigets barnrättspiloter
När: 22/5
Var: Elite Hotell Eskilstuna
Viktigt klockslag: 10.00 delas barnrättspriset ut.

För mer information kontakta:
Monica Gustafsson-Wallin, strateg för barnrättsfrågor, 0706-99 40 13
Susann Ericsson, folkhälsoplanerare 070 379 48 07