Landstinget Sörmlands logotyp

Konferens om normer, utsatthet och unga hbtq-personer

Datum:4 mars 2014
Starttid:08:30
Sluttid:16:00
Plats:Ungkulturhuset Perrongen, Östermalmsgatan 2, Katrineholm

Landstinget Sörmland och Katrineholms kommun i samarbete med Ungdomsstyrelsen bjuder in till en konferens om normer, utsatthet och unga hbtq-personer.

Målgrupp:  Alla som i länet arbetar med barn och ungdomar i sin yrkesutövning eller genom engagemang i ideella organisationer.

Unga hbtq-personers hälsa och fritid

Sofie Kindahl, utredare, Ungdomsstyrelsen
Ungdomsstyrelsen har under 2011-2013 på regeringens uppdrag arbetat med att sprida kunskap om unga hbtq-personers hälsa och fritid. Under dagen håller Ungdomsstyrelsen i ett utbildningspass och presenterar sitt metodmaterial Öppna verksamheten - om hbt, normer och inkludering.

Unga och jämställdhet

Nypublicerad studie från Ungdomsstyrelsen
Vad har normer kring kön och sexualitet för betydelse för ungas ohälsa och erfarenheter av våld? Ungdomsstyrelsen arbetar sedan tidigare med frågor som rör unga, maskulinitet och våld. I höstas släpptes även studien Fokus 13 om jämställdhet bland unga 13-25 år och. Här ges en bild av ungas psykiska ohälsa, otrygghet och våldsutsatthet i relation till normer kring kön och sexualitet.

Adam 20 – med rätt att glittra

Adam Johansson
En monologföreställning av Adam Johansson från Katrineholm. Föreställningen handlar om Adams uppväxt i Katrineholm och hur han som tonåring hela tiden fick kämpa för att passa in.

Diskussioner och samverkan

Under dagen kommer det att hållas återkommande diskussioner utifrån det som tas upp i föreläsningarna med syfte att hitta nya former för samverkan.

Kortfakta

Datum: 4 mars 2014
Tid: 08.30-16.00, inklusive lunch och fika.
Plats: Ungkulturhuset Perrongen, Östermalmsgatan 2 i Katrineholm
Anmälan: Anmälan kan du göra här senast den 14 februari
Kostnad: Konferensen är kostnadsfri, fika och lunch ingår. Utebliven avanmälan debiteras med 500 kronor.

Kontaktperson: Elin Ståhl Johansson, elin.stahl...@dll.se

Kategorier
Från

Kontakt

Error: -1
No results