Landstinget Sörmlands logotyp

Undermeny

För dig som studerar

Under dessa sidor finns information som riktar sig till dig som studerar på gymnasium, yrkeshögskola och högskola/universitet.

Landstinget har tre obligatoriska utbildningar för studerande:

  • Informationssäkerhet
  • Informationssäkerhet i vården
  • Basala hygienrutiner

När du fått ditt HSA-ID behöver du genomföra dessa utbildningar. Du loggar in på ELLSA kompetensplats med ditt HSA-ID. När utbildningen är genomförd tar du ut ett utbildningsintyg, skriver under det och tar med intyget till din VFU-plats och visar för huvudhandledaren, alternativt loggar in och visar din handledare att utbildningen är genomförd.

Om du inte hunnit få ditt HSA-ID innan din VFU genomförs utbildningarna på VFU-platsen under den första veckan.
Hitta här 

Utbildningen lagras i ELLSA och behöver endast genomföras vid första placeringen inom landstinget.

Om du är en studerande som inte har eller kommer att få HSA-ID och egen inloggning till ELLSA ska du genomgå utbildningarna "Informationssäkerhet" och "Informationssäkerhet i vården" via vår hemsida: Samarbetspartners/E-utbildningar/forskning, för att sedan skriva på sekretessblanketten "Bekräftelse av praktikant" vid din APL-placering inom landstinget och lämna till din handledare.

De basala hygienrutinerna hittar du i högermarginalen på Smittskydd/Vårdhygiens hemsida:
Hitta här

KLiPP

KLiPP (Klinisk Praktik Placering) är ett IT verktyg som används för administration och kommunikation kring VFU/APL/LIA platser. KLiPP är tillgängligt för studerande, utbildningsanordnare och berörda personer i Landstinget. Som studerande får du din inloggning till KLiPP via skolan.