Landstinget Sörmlands logotyp

Undermeny

Att leva och bo i Sörmland

Sörmland ligger i Mälardalen och är i tre väderstreck omgivna av vatten; Östersjön, Mälaren och Hjälmaren. Lägg till cirka 800 insjöar och du får ett omväxlande landskap som inbjuder till natur- och kulturupplevelser av skilda slag.

srmlnd

Här finns nio kommuner, där Eskilstuna är störst med cirka 100 000 invånare och Vingåker är minst med cirka 9 000 invånare. Oavsett om du föredrar att bo i en stadskärna eller i en lantlig miljö finns det goda förutsättningar att hitta ett boende som passar dig.

Önskar du ta del av ett bredare kultur- och nöjesutbud finns Stockholm, Norrköping, Linköping, Västerås och Örebro inom nära räckhåll och från Sveriges tredje största flygplats, Skavsta, når du snabbt Europas metropoler och Medelhavets stränder. Läs mer om vad Sörmland har att erbjuda på Visit Sörmland.

Vill du läsa mer om kommunerna, gå in på deras hemsidor genom att klicka på kartan.

Karta Sörmlands län

Länk till Eskilstuna kommunLänk till Strängnäs kommunLänk till Gnesta kommunLänk till Trosa kommunLänk till Flens kommunLänk till Katrineholms kommunLänk till Vingåkers kommunLänk till Nyköpings kommunLänk till Oxelösunds kommunSträngnäs kommun (öppnas i nytt fönster)Eskilstuna kommun (öppnas i nytt fönster)Flens kommun (öppnas i nytt fönster)Flens kommunVingåkers kommun (öppnas i nytt fönster)Katrineholms kommun (öppnas i nytt fönster)Trosa kommunNyköpings kommun (öppnas i nytt fönster)Oxelösunds kommun

Kontakt

Telefon: 0155-24 50 00Besöksadress: Repslagaregatan 19Postadress: 611 88 NyköpingFax: 0155-24 55 82E-post
visitsormland-blue-webb-small