Landstinget Sörmlands logotyp

Nyheter

Här hittar du nyheter inom Landstinget Sörmland.

 • 2018-09-25

  Sänkta hyrläkarkostnader inom primär- och psykiatrivården

  Kostnaderna för inhyrd personal inom primärvården minskar i mer än hälften av landets landsting och regioner. Även i Sörmland använder primärvården hyrpersonal i allt mindre omfattning. Det framgår av den senaste bemanningstrenden som också visar att ytterligare en division i Sörmland sänkt sina kostnader för hyrläkare.

 • 2018-09-20

  Landstinget-cykelutmärkt arbetsplats med vinstchans

  Landstinget Sörmland är en cykelutmärkt arbetsplats. Genom flera åtgärder är det nu lättare för medarbetare att både cykla till jobbet och låna cykel under arbetet. På fredag prisas landstinget av landshövdingen och har samtidigt chans att vinna pris.

 • 2018-09-19

  Klart med ny chef för division kirurgi

  Bo Tideholm heter den nya chefen för division kirurgi i Landstinget Sörmland. En erfaren chef från bland annat region Skåne och Karolinska i Stockholm. Han börjar sin tjänst i januari 2019.

 • 2018-09-11

  Goda omdömen för sjukhusvården

  Under våren har drygt 144 000 personer som fått sjukhusvård berättat vad de tyckte om den. Svensk sjukvård får generellt höga omdömen. Så även Sörmland som dock hamnar snäppet under rikssnitt.

 • 2018-09-05

  Femton miljoner till utveckling av länets akutmottagningar

  Länets akutmottagningar får ett extra lyft med fler akutläkare och ökad bemanning. I Nyköping görs även särskilda insatser för att förbättra omhändertagandet av barn och förstärka situationen nattetid. Totalt satsas femton miljoner kronor.

 • 2018-09-04

  Över trettio nyanställda, kön borta och nystart för drop-in verksamheten

  Från ettusen femhundra undersökningar i kö till noll och fler än trettio nyanställda. Mälarsjukhusets röntgenklinik är redo för hösten och öppnar från september åter sin drop-in verksamhet.

 • 2018-09-04

  Dags att själv checka in i den Sörmländska vården

  De blir allt vanligare, terminaler där du själv checkar in till ditt besök, flygresa eller hotellvistelse. Nu inför vi självcheckin även i den Sörmländska vården.

 • 2018-09-03

  Högt tryck men många ljuspunkter i vården

  Sommaren i hälso- och sjukvården har på flera håll varit påfrestande med högt tryck på akutmottagningarna och mycket varma lokaler. Trots detta visar sammanställningen ett trendbrott vad gäller överbeläggningar och vårdplatser.

 • 2018-08-29

  Fler vårdplatser öppnar på Nyköpings lasarett

  Sommarperioden på Nyköpings lasarett är över och verksamheten är åter i mer normal drift. Brist på medarbetare gör dock att en del kliniker inte kan öppna så många vårdplatser de önskar, men totalt sett finns nu fler vårdplatser i Nyköping än det gjorde i våras.

 • 2018-08-28

  1 miljon till forskningsstudie om internetbaserad whiplashvård

  Ett webbaserat nackträningsprogram för whiplashskadade fortsätta testas i Sörmland. Det står klart sedan Vinnova delat ut ett forskningsbidrag på 1 miljon kronor till den studie som står bakom ett nytt sätt att rehabilitera whiplashskadade.

Föregående123
(21 Nyheter)