Landstinget Sörmlands logotyp

Nyheter

Här hittar du nyheter inom Landstinget Sörmland.

 • 2018-05-24

  Två nya divisionschefer på plats till sensommaren

  Divisionerna primärvård och medicin får nya chefer. En internrekrytering och en akutchef från Stockholm finns på plats till sensommaren.

 • 2018-05-22

  Ventilationsanläggningen för operation byggs om på Kullbergska sjukhuset

  Under sommaren bygger Kullbergska sjukhuset om ventilationsanläggningen för två av sina operationssalar
  med start vecka 23.

 • 2018-05-16

  Använd inte antibiotika i onödan

  Ju mer antibiotika vi använder desto fler bakterier utvecklar motståndskraft mot läkemedlet. Det är ett allvarligt och växande problem i hela världen.

 • 2018-05-09

  Kostnaden för inhyrd personal minskar och ökar

  Nästan hälften, nio av 21, landsting och regioner minskade sina kostnader för inhyrd personal under första kvartalet i år jämfört med första kvartalet 2017. Även i Sörmland märks arbetet för att nå oberoende av hyrpersonal, tydligast inom primärvården.

 • 2018-05-04

  Invigning av nyrenoverade lokaler för Arbetsterapi- och sjukgymnastikmottagning 3 i Eskilstuna

  Idag invigdes de nya lokalerna för Arbetsterapi- och sjukgymnastikmottagning 3 på Mälarsjukhuset. Flytten har inneburit ett stort lyft för mottagningen som tidigare befann sig i fönsterlösa lokaler.

 • 2018-05-04

  Samtalsmottagning för att snabbt möta unga som mår psykiskt dåligt

  Nu finns det samtalsmottagningar för barn och unga i nästan alla länets kommuner. Mottagningarna finns för att snabbt möta unga som mår dåligt där situationen kan förvärras om inte tidiga insatser görs. På måndag, 7/5, inviger vi mottagningen i Strängnäs.

 • 2018-05-03

  Tio år som stolt pridedeltagare

  I år deltar Landstinget Sörmland i alla pridefestivaler som arrangeras i Sörmland. Vi synliggör vår strävan att alla ska känna sig bemötta med respekt när de besöker våra olika verksamheter.

 • 2018-05-03

  Nu kan du ringa landstingets växel igen

  Telefonistörningen som gjorde att det inte gick att komma fram till Landstinget Sörmlands telefonväxel är åtgärdad och allt fungerar som vanligt igen.

 • 2018-04-23

  Vaccinationer viktigt för allas skydd

  Näst efter rent vatten, är vaccinationer det som mest effektivt bidrar till folkhälsan i världen. Sedan vaccinationsprogrammet infördes har många smittsamma sjukdomar i det närmaste försvunnit. Under veckan uppmärksammas vaccinationer i hela Europa.

 • 2018-04-16

  Ambulanspersonal och skyddsmasker

  Ambulanssjukvården i Landstinget Sörmland fortsätter använda skyddsmask-90 i väntan på alternativ. Upphandling av ny skyddsutrustning pågår men tillsvidare används masken för att personal ska kunna omhänderta patienter under svåra förhållanden.

Föregående1234
(31 Nyheter)