Landstinget Sörmlands logotyp

En plats för hälsotips och inspiration

2018-03-21

En plats där du alltid kan få tips och råd om hälsa, mat, träning och dessutom göra enklare tester, finns det? Ja, Hälsotorgen på länets sjukhus erbjuder just detta. På torsdag, 22/3, inviger vi dem i Nyköping och Eskilstuna.

- Hälsotorgen är en mötesplats för alla som vill få inspiration, information, kunskap och stöd för ett hälsosamt liv. Besökarna kan göra enklare tester, mäta blodtryck, testa hur hälsosamma matvanorna är och om man rör sig enligt rekommendationerna för fysisk aktivitet. Det handlar inte om pekpinnar, Hälsotorgen är ett erbjudande och finns för de som är intresserade, säger Djamila Stålnäbb, verksamhetschef enheten för hållbar utveckling.

Fakta/hälsotorg
Hälsotorgen är alltid tillgängliga och bemannas av hälsovetare, utställare eller samverkansparter 8- 16 timmar i veckan.
Hälsotorgen arbetar efter temaveckor och erbjuder olika aktiviteter utifrån det, exempelvis stress- och sömntest under temaveckan balans i livet.
Besökarna kan även få stöd med att hitta en träningsform som kan passa eller komma i kontakt med idrottsorganisationer som tar emot fysisk aktivitet på recept.
Till hälsotorgen behövs ingen bokad tid.

Koncepten med hälsotorg testades under hösten 2017. Resultaten har utvärderats och nu öppnar hälsotorgen permanent på Kullbergska, Mälarsjukhuset och Nyköping enligt samma modell.